BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİNDE ÇITA YÜKSELİYOR

Teknoloji alanında eğitim veren kurumlar “en iyi” olmak için birbiriyle yarışmaya devam ediyor. Bu şirketlerden BT Eğitim de hizmet sunduğu şirketlerin en son teknolojilerden faydalanabilmesi için yatırımlarını sürdürüyor. Bu yatırımlarla Türkiye’deki Cisco eğitim deneyiminde çıtayı yükselten BT Eğitim, yakın gelecekteki bilişim yatırımlarının başrolünde yer alması beklenen ACI teknolojisinin de Türkiye’deki ilk Yetkili Teknoloji İş Ortağı oldu.

 

10 Haziran 2015, İstanbul – Geçen sene EMEAR bölgesinin “Yılın Eğitim İş Ortağı” seçilen BT Eğitim, bir yandan ülkemizin önde gelen bilişim projelerinde gösterdiği başarılar dolayısıyla yine “Yılın En İyisi” seçilirken, bir yandan da ödüllerin verdiği motivasyonla Türkiye’de ilklere imza atmaya devam ediyor.

 

Cisco eğitimlerine sınıf atlattı

“BT Eğitim, geçen yılın önemli bilişim projelerindeki çalışmaları nedeniyle, bu yıl da Cisco Türkiye İş Ortakları Zirvesi’nde Yılın Eğitim İş Ortağı Ödülü’ne layık görüldü. Üst üste yılın en iyisi seçilmek hem büyük bir onur hem de büyük bir sorumluluk,” diyen BT Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kızıları sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin medar-ı iftiharı olacak, zorlu bilişim projelerinin hayata geçirilmesine başarıyla destek vermek, yıllara dayanan bir deneyim ve güçlü bir kadronun sonucudur. BT Eğitim olarak, 14 yıldır müşteri ve iş ortaklarımızın hedeflerine ulaşması için mümkün olan en iyi eğitim ve hizmetleri sunuyoruz. Cisco müşterileri ve iş ortaklarının değişen teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla biz de dünyayla paralel bir şekilde eğitim ve hizmetlerimizi sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz ay önce Cisco’nun Borderless, Collaboration ve Data Center alanlarında Uzman Eğitim İş Ortağı olmayı başararak Türkiye’deki Cisco eğitim deneyimine sınıf atlattık,” dedi.

 

Türkiye’nin ilk ve tek “Uygulama Merkezli Altyapı Yetkili Teknoloji İş Ortağı”

Sektörde Cisco ile birlikte değer yaratma üzerine kurulu bir çalışma yürüttüklerini belirten Cumhur Kızıları, bunun sonucunda BT Eğitim’in mayıs ayı itibariyle Cisco’nun “Uygulama Merkezli Altyapısı” (Application Centric Infrastructure - ACI) için Türkiye’deki ilk ve tek “Yetkili Teknoloji İş Ortağı” (Authorized Technology Provider - ATP) olarak atandığını da açıkladı.

Cumhur Kızıları, “Cisco’nun yeni nesil uygulama ihtiyaçları düşünülerek yaratılmış bir veri merkezi ve bulut çözümünü olan ACI, yakın gelecekteki BT projelerinin merkezinde yer alacak. Bu nedenle Cisco tarafından ACI için Türkiye’nin ilk ve tek ATP’si olarak atanmamız, önümüzdeki dönemde de EMEAR bölgesindeki önemli eğitim ve projelerde yer alacağımız anlamına geliyor,” dedi.

 

Bilgi Notu: Son dönemde CIO’ların teknoloji geliştiricilerinden en önemli beklentisi BT’nin tüm bileşenlerini (ağ, depolama, bilgi işlem, ağ servisleri, uygulamalar ve güvenlik) birleştirerek tavizsiz olarak tek bir dinamik varlık halinde yönetmek olarak öne çıkıyor. Cisco ACI’ın getirdiği veri merkezi aktarma yenilikleri, ağın uygulama geliştirme ekiplerine hızla yanıt vermesine olanak sağlarken, aynı zamanda da silikon bazlı anahtarlara ve yalnızca yazılıma dayanan ağ görselleştirme çözümlerine oranla toplam sahip olma maliyetlerinde yüzde 75’e kadar tasarruf sağlıyor. 

Randevu ve bilgi talebi için : 0850 755 02 83